• Δάσος Βασιλικής
  Το Δάσος της Βασιλικής έκτασης 11.000 στρεμμάτων, με έλατα,  πεύκα και άλλα δέντρα, εκτείνεται στο νότιο τμήμα της οροσειράς του Ταϋγέτου. Από τη θέση Άγιος Δημήτριος μπορούμε να πάρουμε το διεθνές μονοπάτι Ε4 και κατηφορίζοντας συνέχεια να μπούμε στην κοίτη της χαράδρας του Βυρού στη Σκιά του Προφήτη Ηλία και του Χαλασμένου βουνού με κατεύθυνση την Καρδαμύλη. Βαδίζουμε στα ίχνη της αρχαίας Βασιλικής Οδού των βασιλέων της Λακεδαίμωνος που είχαν πρόσβαση στις δυτικές ακτές του Ταινάρου. Περνάμε τις τοποθεσίες Διλάγκαδο και Τροσκονά και μετά από πορεία 5 – 6 ωρών ανηφορίζουμε στην αριστερή πλαγιά της χαράδρας για το Εξωχώρι (υψόμετρο 420μ.), το οποίο απέχει 10χλμ. οδικώς από την Καρδαμύλη. Για το Δάσος της Βασιλικής πρόσβαση υπάρχει από το Εξωχώρι με δασικό δρόμο 21χλμ.
 • Φαράγγι του Βυρού
  Το φαράγγι του Βυρού, με μήκος περίπου 20χλμ.,  είναι ένα από τα μεγαλύτερα και εντυπωσιακότερα φαράγγια της Ελλάδας. Η είσοδός του αρχίζει από τα Τσέρια, λίγο έξω από την Καρδαμύλη και προχωράει βαθιά στην καρδιά του Ταϋγέτου, κάτω από την κορυφή της Μαυροβούνας.
 • Φαράγγι της Νούπαντης
  Το φαράγγι της Νούπαντης αρχίζει να σχηματίζεται από το Μοναστήρι της Βαϊδενίτσας (3χιλιόμετρα μετά την Σαϊδόνα και στον δρόμο προς Εξωχώριο) και καταλήγει μετά από 8 περίπου χιλιόμετρα στην κρυστάλλινη παραλία του Φονέα, μεταξύ Στούπας και Καρδαμύλης.
 • Φαράγγι της Στέπενης
  Ξεκινά από το Καρυοβούνι και τη Μηλέα και καταλήγει στην παραλία του Πανταζή στον Άγιο Νικόλαο.
 • Σπήλαιο Βατζινίδη
  Ένα ενάλιο σπήλαιο «Καταφύγι του Βατσινήδη» που βρίσκεται στα όρια του χωριού Προάστιο και της Καρδαμύλης στην τοποθεσία Λάζος. Είναι στα δεξιά του δημόσιου δρόμου Καρδαμύλης – Αγίου Νικολάου και μεταξύ του δρόμου και της θάλασσας, ανάμεσα σε βράχια. Από την άσφαλτο απέχει εικοσιπέντε μέτρα. Η είσοδός του βλέπει προς τον δρόμο και είναι χαρακτηριστική «δολίνη».
 • Σπήλαιο Καταφύγι– Άγιος Δημήτριος
  Φεύγοντας από τον Αγ. Νικόλαο με κατεύθυνση την Τραχήλα, 3.5 χλμ. Από το χωριό και λίγο μετά τον οικισμό του Αγίου βρίσκεται το σπήλαιο Καταφύγι.
 • Σπήλαιο «Καταφύγιο», Τραχήλα
  Στην περιοχή της Τραχήλας, βρίσκεται άλλο ένα σπήλαιο της Μάνης, το «τριώροφο» της Τραχήλας. Μετά το χωριό ο δρόμος οδηγεί σε αδιέξοδο και εκεί αφήνουμε το αυτοκίνητο. Στο σπήλαιο φτάνουμε μετά από πορεία 1 ώρας, περίπου, διασχίζοντας δύσκολο μονοπάτι κατά μήκος της ακτογραμμής.
  Η εντυπωσιακή είσοδός του είναι προφυλαγμένη από τοίχο με μικρό άνοιγμα που φωτίζει το χώρο, όπου οι κάτοικοι είχαν εγκαταστήσει φούρνο. Η χρήση δείχνει ότι είχε χρησιμοποιηθεί ως καταφύγιο από τους κατοίκους της περιοχής, την εποχή των εχθρικών επιδρομών.
 • Πολυλίμνιο Μεσσηνίας
  Ένα σύμπλεγμα από λίμνες και καταρράκτες, απίστευτης ομορφιάς, σε απόσταση περίπου  μιάμισης ώρας από τον Άγιο Νικόλαο, που αξίζει όμως να επισκεφθείτε προκειμένου να κολυμπήσετε στους δροσερούς καταρράκτες και τι λίμνες που δημιουργούνται από αυτούς.  Απέχει περίπου 30 λεπτά (32 χλμ) από την πρωτεύουσα την Καλαμάτα, και μπορεί να συνδυαστεί με άλλες εξορμήσεις προς την άλλη μεριά του Μεσσηνιακού Κόλπου.

Discover1
Discover2
Discover3
Discover4
Discover5
Discover6
Discover7
Discover8
Discover9
Discover10
Discover11
Discover12
Discover13
Discover14

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Άγιος ΝικόλαοςAghios Nikolaos,
Μεσσσηνία, 24024 Καλαμάτα, Ελλάδα
Tel: (+30) 27210 77 107
Mob: (+30) 697 331 2179 (also Viber & WhatsApp)
Email: info@nikoloudiestate.gr
Skype: nikoloudiestate

ΧΑΡΤΗΣ